„Управление на стреса“ пред студенти от СУ „Св. Климент Охридски“ 

„Управление на стреса“ пред студенти от СУ „Св. Климент Охридски“ 

На Деня на будителите, 01.11.2017 г., в СУ ,,Св. Климент Охридски”, Анелия Горгорова, управител на KSI, се включи като лектор в поредното издание на спец.-курса по Развитие на човешките ресурси, който среща студенти и професионалисти от различни области с цел практически насочено обучение по актуални теми от управлението на човешките ресурси в България.

Една от тях беше “Управление на стреса” – тема с изключително значение, пред която са изправени всички амбициозни мениджъри и служители със свръхочаквания, но и студенти. Стресът е наш спътник постоянно, а ключът към справянето с него е в нашите собствени механизми и реакции. Анелия Горгорова сподели ситуации от личния си професионален и житейски опит, какво всъщност е стрес, от какво се предизвиква в работната среда и как може да се управлява правилно, каква е ролята на мениджърите и специалистите по човешки ресурси в управлението му в организационна среда и как може да подпомага личната висока ефективност и удовлетвореност.

Симулативните казуси по време на презентацията пренесоха студентите в реална организационна среда и ги изправиха пред това да влязат в реална роля като специалисти по управление на човешките ресурси.

Активността на студентите подсказа и техния интерес към темата, която ще бъде важна част от работата им като специалисти по управление на човешките ресурси. Най-активните от тях спечелиха награди – новата книга на Хамза Кан “The Burnout Gamble”, която е посветена изцяло на управлението на стреса и баланса личен живот – работа.

Бихме искали да благодарим на Софийският университет за възможността и адмирации за усилията и грижите на проф. Чавдарова към нейните студенти чрез подкрепа и отдаденост бъдещите професионалисти да получат фундаментално, но и практически насочено образование!